ЗА 11-та ПОРЕДНА ГОДИНА БЯХА ВРЪЧЕНИ НАГРАДИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛ НА ГОДИНАТА ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО НА ГОДИНАТА, ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР НА ГОДИНАТА  за 2018 г.

        София, 31.05.2019 г.

ПРЕСИНФОРМАЦИЯ

ЗА 11-та ПОРЕДНА ГОДИНА БЯХА ВРЪЧЕНИ НАГРАДИТЕ

ЗАСТРАХОВАТЕЛ НА ГОДИНАТА

ПЕНСИОННООСИГУРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО НА ГОДИНАТА,

ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН БРОКЕР НА ГОДИНАТА  за 2018 г.

На 30 май 2019 г. на тържествена церемония бяха връчени за 11-та поредна година най-престижните годишни награди в застрахователния сектор – „Застраховател на годината”, “Пенсионноосигурително дружество на годината”, “Застрахователен брокер на годината“ за 2017 г. Организатори на събитието са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ), Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО), фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ).

Превърналото се в традиция събитие събра представители на бизнеса, на държавните институции и регулаторните органи, на научните и академичните среди, на медиите.

Сред официалните гости на церемонията тази година бяха Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика в Народното събрание, Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризма в Народното събрание (НС), Юлиана Димитрова, секретар по икономика и инвестиции на Президента, Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор (КФН), заместник-председателите на КФН Диана Йорданова, Илиана Христова и Мария Филипова, Владимир Савов, член на КФН, Ивайло Иванов, управител на НОИ, Цветан Цветков, председател на Сметната палата и други.

Тържествената церемонията бе открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов, член на организационния комитет (ОК) и основател на годишните награди, който подчерта, че конкурсът се е утвърдил като най-значимото и очаквано събитие за сектора.

Началото на тържеството бе поставено с връчването за 21-та поредна година на националните призове на Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“ на най-изявените личности от сферата за застраховането и пенсионното осигуряване. Председателят на АБЗ, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ ЕАД, Светла Несторова бе удостоена с приз „За  цялостен принос в развитието на българското застраховане”. Престижната награда бе връчена от г-жа Лидия Шулева, бивш вицеприемиер и министър на икономиката на Република България.

С приза „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” бе отличен г-н Кирил Червенков, изпълнителен директор и член на УС на ПОД „ЦКБ-Сила“ АД. Г-н Стефан Енчев, собственик и управител на „Брокер инс“ ООД, бе удостоен с приза „За принос в развитието на посредничеството в застраховането“. Наградите връчи проф. д.ик.н. Стати Статев, ректор на УНСС.

Призьорите на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” получиха специално изработени статуетки на богинята на победата Нике, почетни грамоти и значки с лика на патрона на Фондацията.

На тържествената церемония бяха отличени най-добре представилите се дружества през 2018 г. Те бяха определени от експертно жури, съставено от представители на петте организации, на база обективни публични критерии и показатели.

Призът “Застрахователен брокер на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ през 2018 г. спечели “Амарант България” ООД. Kатерина Кънева, ръководител отдел „Корпоративни клиенти“, получи наградата от г-н Цветан Цветков, председател на Сметната палата.

В категория „Застрахователeн брокер на годината – Животозастраховане” за 2018 г. победител стана „Ай Ен Джи Иншуранс Брокерс” ООД. Наградата бе връчена на Николай Здравков, управител на дружеството, от г-н Петър Кънев, председател на Комисията по икономическа политика и туризма в НС.

В категория „Застрахователен брокер на годината – Общо застраховане“ за 2018 г. спечели „Ес Ди Ай Груп“ ООД, а нейният управител г-н Кольо Делев получи отличието от доц. д-р Григорий Вазов.

             В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018 за най-динамично развитие в дейността си” призът отиде в ПОД „Бъдеще“ АД. Андрей Шотов, изпълнителен член на СД, получи отличието от г-жа Диана Йорданова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Осигурителен надзор“.

В категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по допълнително доброволно пенсионно осигуряване първото място бе присъдено на ПОД  „Алианц България” АД. Призът бе връчен на Владислав Русев, главен изпълнителен директор,  от управителят на НОИ г-н Ивайло Иванов.

Победител в категория „Пенсионноосигурително дружество на годината 2018” за дейността по допълнително задължително пенсионно осигуряване стана ПОК „Доверие” АД. Наградата беше връчена от Хасан Адемов, председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика в НС на г-жа Даниела Петкова, председател на УС на печелившата компания.

Призът “Застраховател на годината – Най-динамично развиващо се дружество“ бе спечелен от ЗД “Съгласие” АД. Г-н Милен Марков, председател на СД, получи наградата от Васил Големански, изпълнителен директор на Централен депозитар АД.

Наградата в категория „Застраховател на годината – Животозастраховане“ за 2018 г. получи ЗАД „Алианц България Живот“ АД. Г-жа Илиана Христова, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, връчи отличието на г-н Йоанис Коцианос, главен директор подписваческа дейност на дружеството.

Наградата в категория „Застраховател на годината – Общо застраховане“ за 2018 г. спечели ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ АД. Отличието беше връчено на Недялко Чандъров, председател на УС и главен изпълнителен директор, от Бойко Атанасов, председател на Комисията за финансов надзор.

Дружествата победители получиха специални авторски пластики, символ на наградите, изработени от художника Андрей Янев, както и грамоти.

Церемонията завърши с обща снимка на всички наградени, награждаващи, официални лица и членове на Организационния комитет.

Медийни партньори на събитието са: Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Bulgaria On Air TV, сп. “Икономика”, Economic.bg, в-к “Банкеръ”, в. “Стандарт”, Insmarket.bg, Money.bg.

Повече информация виж от тук:

Press release ZG 2018-30-05-2019_3

Top