Застраховател / Пенсионноосигурително дружество на годината 2015

На 17 май 2016 г. Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” и Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване връчиха традиционните годишни награди „Застраховател / Пенсионноосигурително дружество на годината 2015” на тържествена церемония, която се състоя в Хотел Маринела София.

За осма поредна година организаторите връчват престижните награди „Застраховател  / Пенсионноосигурително дружество на годината“, превърнали се в едно от най-значимите събития за финансовия и застрахователния сектор.

Победителите бяха определени от експертно жури, съставено от представители на четирите организации.
Наградите Пенсионноосигурително дружество на годината 2015“ отидоха при:

– ПОК „Доверие“ АД в категория  – Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително задължително пенсионно осигуряване“;
– ПОД „Алианц България“ АД в категория – Пенсионноосигурително дружество на годината “Допълнително доброволно пенсионно осигуряване“;
и „Пенсионноосигурителен институт“ АД в категория – Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество;
Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи специална награда на г-жа Ангелинка Петрова, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“ АД, за цялостен принос в развитието на българското пенсионно осигуряване.
Част от критериите за оценка на фондацията бяха кандидатите да имат професионално признати образователни и научно-приложни постижения, да имат значителна обществена ангажираност и принос за развитието на българското пенсионно осигуряване като теория и практика, включително в законодателни инициативи, донорски програми, социални практики, подпомагане на академични програми и др.

 

Top